معرفی طرح و شیوه ثبت‌نام

ازدواج یک نیاز فطری بشری است. ازدواج راهکاری برای نجات از سرگردانی، احساس امنیت، تکامل اجتماعی، تداوم نسل و ارضای صحیح غرایز جنسی است. ​در آموزه‌های دینی ما نیز در مورد امر ازدواج توصیه‌های بسیار ​​​شده است. در راستای تسهیل این امر مهم، طرح ملی همسان‌گزینی ارائه و به اجرا درآمده است.
طرح هدا (همسان‌گزینی دانشگاهی ایران) اجرای طرح ملی همسان‌گزینی در دانشگاه‌ها است. این طرح ارائه دهنده راهکاری است که می‌تواند به روشی نوین با تسهیل در امر ازدواج و همسان‌یابی، گامی موثر در راستای گسترش فرهنگ ازدواج، از طریق انتخاب صحیح با محوریت خانواده، بردارد. 
طرح هدا با تلفیقی از شیوه‌های سنتی (احیای سنت خواستگاری) و تکنولوژی مدرن (استفاده از سیستم فناوری اطلاعات) به یاری جوانان دانشگاهی طالب ازدواج (که قشر عظیمی از جامعه جوان در سن ازدواج را تشکیل می‌دهند) پرداخته است.

 ویژگی‌های طرح هدا:

  • 1- تسهیل در فرآیند راستی‌آزمایی: چون این طرح در دانشگاه‌ها اجرا می‌شود و مشخصات دقیق دانشجویان در مدارک ثبت‌نام آن‌ها درج شده است، فرآیند راستی‌آزمایی که مستلزم صرف وقت و هزینه زیادی می‌باشد، بسیار آسان‌تر خواهد بود.

  • 2- اختصاصی بودن شبکه معرف‌ها: در طرح هدا، معرفان عمدتا «از اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها و افراد تحصیل کرده هستند»، به همین دلیل اعضای شبکه برخاسته از خود دانشگاه‌ها بوده و فرآیند نظارت به سهولت امکان پذیر است.

  • 3- سهولت یافتن افراد همسان: در این طرح مخاطبان همگی دانشجو و تحصیل‌کرده هستند و به مراتب همسانی و کفویت بیشتری وجود دارد.

  • 4- فراگیری بیشتر از 90 درصد جامعه جوان: در طرح همسان‌گزینی تبیان مخاطبان جامعه جوانان مجرد در سن ازدواج هستند که بیشتر از 90 درصد آن‌ها عضو جامعه دانشجویی و مخاطب طرح هدا می‌باشند.

  • 5- بهره‌گیری از تسهیلات دانشگاهی: دانشجویانی که از طریق طرح هدا ازدواج کنند با توجه به امکانات دانشگاه مربوطه می‌توانند از برخی تسهیلات دانشگاهی استفاده کنند (اختصاص تسهیلات منوط به نظر و موافقت مسئولان مربوطه در هر دانشگاه می‌باشد). از آنجا که ازدواج یک نیاز فطری انسان است، پویا بودن جوانان در این زمینه قطعا در ایجاد روحیه شادتر و افزایش امیدواری آنان به آینده‌ای روشن و هدفمند، تاثیر بسزائی خواهد داشت و این مهم گامی در جهت اعتلای سلامت همه‌جانبه جامعه خواهد بود. متقاضیان عزیزی که مایلند در این طرح ثبت‌نام کنند می‌توانند با مراجعه به آدرس صفحه هدا https://hoda.sbu.ac.ir و ورود به پیوند ثبت‌نام الکترونیکی متقاضیان ازدواج و وارد کردن یکی از کدهای زیر نسبت به ثبت‌نام خود اقدام نمایند. یادآور می‌­شود آیکون طرح هدا در صفحه اصلی سایت دانشگاه شهید بهشتی درج شده و علاقه­‌مندان می­‌توانند به آدرس https://hoda.sbu.ac.ir وارد شوند و با کلیک بر روی لینک متقاضیان ازدواج نسبت به ثبت­‌نام خود اقدام نمایند.

کدهای معرفین هدا

کدهای معرفین ویژه افراد کد
کد اختصاصی هدا ویژه اعضای هیات‌علمی و پزشکان و فرزندان آن‌ها 20000
کد عمومی هدا دانشجویان و دانش‌آموختگان 21927
نهاد رهبری دانشگاه شهید بهشتی 22193

معرفی طرح و شیوه ثبت‌نام:

  • 1- متقاضیان محترم دقت نمایند که کد معرف 20000 صرفا ویژه اعضای هیات‌علمی و پزشکان و فرزندان آن‌ها می‌باشد. چنانچه ثبت‌نام‌‌شدگان با این کد دارای شرایط فوق نباشند نام آن‌ها از فهرست حذف خواهد شد (دانشجویان پزشکی عمومی شامل این کد نمی‌شوند).

  • 2- کلیه متقاضیان ازدواج که در سایت هدا hoda.sbu.ac.ir ثبت‌نام می‌کنند موظفند عملیات ثبت‌نام را به‌طور کامل انجام دهند. متقاضیان بعد از این مرحله منتظر باشند تا از دفتر هدا جهت مصاحبه حضوری با آن‌ها تماس گرفته شود. بعد از انجام مصاحبه متقاضی در فرایند معرفی قرار خواهد گرفت.
  • فقط کسانی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، می‌توانند در طرح هدا ثبت‌نام کنند.
  • متقاضیان ثبت‌نام به جای فیش تلفن، عکس جدید (پرسنلی یا غیر‌پرسنلی) خود را آپلود نمایید.
  • هنگام مصاحبه، ارائه اصل مدارک و نیز یک قطعه عکس ضروری است.
  • 3- از کلیه متقاضیانی که مراحل ثبت‌نام خود را تکمیل نکرده‌اند درخواست می‌شود با ورود مجدد به لینک متقاضیان ازدواج و با مراجعه به پروفایل خود (با استفاده از کد رهگیری که سیستم به شماره همراه یا آدرس ایمیل آن‌ها ارسال می‌کند) نسبت به تکمیل عملیات ثبت‌نام خود اقدام نمایند، در غیر این صورت دفتر هدا از ارائه خدمات به ایشان معذور خواهد بود.

  • 4- کارشناسان دفتر هدا نهایت دقت را در انتخاب و معرفی فرد همسان اعمال می کنند. قطعا و منطقا موارد معرفی شده همه خواسته‌های متقاضیان محترم را دارا نخواهد بود. لذا به عزیزان اکیدا توصیه می‌شود در تصمیم‌گیری‌ها با توجه به شرایط خودتان (خانوادگی، فرهنگی، تحصیلات، اقتصادی و غیره) منطق را حاکم کنید و از لحاظ کردن شرایط غیر‌منطقی در انتخاب خود جدا پرهیز کنید.

  • 5- متقاضیان عزیزی که از تاریخ تکمیل ثبت‌نام آنها حداکثر به‌مدت یک‌ماه گذشته و هنوز از دفتر هدا با آن‌ها تماس گرفته نشده است، می‌توانند با شماره 29905095 تماس گرفته و وضعیت پرونده خود را پیگیری نمایند.

  • 6- متقاضیان عزیز دقت داشته باشند، چنان‌چه متقاضی موارد معرفی شده به ایشان را به دلایلی که از نظر کارشناسان دفتر هدا غیر‌منطقی است، به دفعات رد کند (حداکثر 4 مورد)، پرونده متقاضی به مدت حداقل 3 ماه بایگانی خواهد شد و چنان‌چه این امر تکرار شود (به تشخیص کارشناسان) پرونده شخص به‌طور کامل از سیستم حذف خواهد شد.

  • 7- اطلاعاتی که در پروفایل متقاضیان توسط آن‌ها پر می‌شود، بر اساس خود‌اظهاری اشخاص بوده و مسئولیت صحت و سقم اطلاعات وارد شده (به جز مدارک قابل احراز) به‌عهده شخص متقاضی می‌باشد و دفتر هدا هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال صحت اطلاعات وارد شده افراد ندارد. تاکید می‌گردد این دفتر هیچ شناختی از متقاضیان نداشته و چنان‌چه دو نفر به هم معرفی شوند، وظیفه تحقیق و بررسی صحت و سقم اطلاعات به عهده طرفین می‌باشد و دفتر هدا هیچ مسئولیتی در برابر اطلاعات نادرست درج شده (به جز بخش مدارک) ندارد.

تذکرات مهم:

  • متقاضیان عزیز لازم است به هنگام ثبت‌نام، مدارک خود را در سایت بارگذاری نمایند.
  • متقاضیان به هنگام مصاحبه حضوری حتما اصل مدارک خود را همراه داشته باشند.
  • تلفن‌های دفتر هدا تا ساعت 15 (وقت اداری)، پاسخگوی متقاضیان محترم می‌باشد.
  • دفتر هدا روزهای پنج‌شنبه و جمعه تعطیل می‌باشد.
  • متقاضیان عزیز در غیر از ساعت اداری می‌توانند پیغام‌های خود را به شماره‌ 09025434721 از طریق واتس‌اپ و یا شماره 09102150434​ از طریق ایتا، بله و روبیکا ارسال نمایند.
اطلاعات تماس:
دفتر هدا: 29905095 و 29905093
کارشناس نهاد رهبری: 29905092
​hoda@sbu.ac.ir
ضلع غربی دانشکده ادبیات، بالاتر از مسجد الزهرا، روبروی درمانگاه، جنب مرکز ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای دانشجویان (خانه فرهنگ)، دفتر طرح هدا
پیوندها:
ثبت‌نام الکترونیکی متقاضیان ازدواج
ورود معرف‌های ازدواج