غفلت در آزمایش‌های پیش از ازدواج

 

 

برخی برگه‌ای که از طرف محضر به عروس و داماد داده می‌شود تا بعد از آزمایش‌های اولیه برای عقد اقدام کنند را یک هزینه اضافی برای ازدواج می‌بینند، در حالی که اگر به این آزمایش‌ها توجه بیشتری شود، مشکلات بارداری و خطرات ناشی از ایدز را تا میزان قابل توجهی می‌تواند کاهش دهد.

 

 

دختر و پسری که تصمیم آن‌ها مبنی بر ازدواج می‌شود، قبل از آن‌که به‌عنوان زن و شوهر رسمی همدیگر قرار بگیرند، باید مراحل پزشکی تحت آزمایش‌های ازدواج انجام دهند.
دو فردی که همدیگر را برای ازدواج انتخاب می‌کنند، قبل از مراجعه به آزمایشگاه‌ها که یک اجبار قبل از عقد کردن می‌باشد، در ابتدا باید اگر دچار بیماری یا مشکلی در سلامت خود هستند، صادقانه آن را برای هم بازگو کنند، در غیر این‌صورت این آزمایش‌ها تا حدودی می‌
تواند وضعیت جسمانی افراد را مشخص کند.
چنان‌چه زوج جوان بخواهند آزمایش
HIV بدهند برای کاهش هزینه می‌توانند به کلینیک‌های مثلثی که زیر نظر مستقیم مراکز بهداشت فعالیت می کنند بروند. این مراکز به‌صورت رایگان، بدون پرسیدن مشخصات فردی و تنها با دادن یک کد به فرد، آزمایش HIV و سایر آزمایش‌های مقاربتی را انجام می‌دهند.
وقتی زوجین به دفترخانه برای تعیین زمان عقد مراجعه می‌کنند به آن‌ها یک معرفی‌نامه داده می‌شود تا با در دست داشتن آن به آزمایشگاه‌های مخصوص و معتبری که لیست آن‌ها در دفترخانه موجود است مراجعه کنند. این آزمایش‌ها شامل بررسی اعتیاد و تالاسمی می‌شود
 و در کنار آن تزریق واکسن کزاز برای خانم هم انجام می‌شود. چنان‌چه مسئولان آزمایشگاه تشخیص بدهند که فرد نیاز به انجام آزمایش‌های دیگری دارد، او را به مراکز دیگری ارجاع می‌دهند تا بررس‌‌های تخصصی‌تر انجام شود. این آزمایش‌ها از زمان صدور تنها یک ماه اعتبار دارند و در صورتی که زوجین بعد از گذشت یک ماه برای انجام عقد مراجعه کنند باید دوباره این آزمایش‌ها را انجام بدهند.

 

 

 گروه خونی عروس و داماد چه می گوید؟

گروه خونی هیچ ربطی به ازدواج ندارد اما ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که منظور از اینکه می‌گویند «گروه خون عروس و داماد به‌هم نخورده» چیست؟ باید گفت این اصطلاح، اشاره به برخی ​نتایج که در آزمایشات قبل از عقد مشخص می‌شود، دارد. 

وقتی یکی از طرفین در سوابق خود و یا اقوام خود یکی از بیماری‌هایی که از طریق ژن منتقل می‌شود (مثل تالاسمی) وجود داشته باشد با انجام آزمایشات خونی بررسی می‌کنند که چقدر احتمال ابتلای فرزند آن‌ها به آن بیماری‌ها وجود دارد چنان‌چه این احتمال بالا باشد به آن‌ها توصیه می‌شود که عقد نکنند و به آن‌ها درباره عواقب بچه‌دار شدنشان هشدار ​می‌دهند.

علاوه براین کسانی که دارای تالاسمی مینور هستند چنان‌چه با فرد دیگری که او هم مبتلا به تالاسمی مینور است عروسی کنند ۲۵ درصد احتمال دارد که فرزندان آن‌ها مبتلا به تالاسمی ماژور بشود. تالاسمی مینور دارای هیچ علامت خاصی نیست و نیاز به درمان ندارد فرد مبتلا به تالاسمی مینور نیز از نظر ظاهری کاملا سالم است و وصلت او با افراد سالم هیچ عواقبی ندارد اما تالاسمی ماژور یک بیماری حاد است و نیاز به درمان دارد و مشکلات و هزینه‌های زیادی را به‌دنبال خواهد داشت. لذا چنان‌چه در آزمایش خون قبل از عقد معلوم شود که هردو طرف تالاسمی مینور دارند، آزمایشات تکمیلی دیگر به‌همراه مشاوره ژنتیکی برای آن‌ها انجام خواهد شد و به آن‌ها درباره عواقب بچه‌دار شدنشان هشدار داده می‌شود.

 

  آزمایش‌های دلهره‌آور:

علاوه بر این آزمایش‌ها، دو آزمایشی که بسیاری از زوجین در اول مسیر از آن سرباز می‌زنند، آزمایش ژنتیک برای افرادی که دچار مشکل هستند و همچنین ازدواج‌های فامیلی و آن هم به علت هزینه بالایی که دارد و همچنین آزمایش ایدز در پیش از ازدواج که اگر صورت بگیرد یک توهین به دو طرف محسوب می‌شود.​

صداقت رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت اظهار داشت: بیماری ایدز دارای یک دوره‌ای بوده که ممکن است افراد آزمایش دهند ولی نتیجه آزمایش آنها حکایتی از ابتلایشان نداشته باشد، بنابر‌این آزمایش اجباری ایدز هیچ تاثیری در کنترل ویروس اچ.آی.وی ندارد و افرادی که احساس می‌کنند به‌دلیل شرایط خاص یا انجام رفتارهای پر خطر احتمال ابتلا به ایدز را دارند، باید نسبت به آزمایش به صورت داوطلبانه اقدام کنند.

وی همچنین اشاره می کند که: تاكید ما در مورد ایدز، اطلاع‌رسانی و آموزش است ،بنابراین مشاوره قبل از ازدواج برای آگاهی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر بسیار موثر است». رییس اداره ایدز با اشاره به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت درباره آزمایش ایدز، تصریح می‌كند: «بنابر دستور سازمان جهانی بهداشت، آزمایش ایدز باید داوطلبانه و محرمانه باشد و برای پیشگیری از این بیماری مهم‌ترین اقدام اطلاع‌رسانی است».


گرچه انجام آزمایش HIV کار خوبی به‌نظر می‌رسد ولی نمی‌تواند دلیلی برای تضمین 100 درصدی عدم ابتلای فرد باشد چرا که این ویروس وقتی وارد بدن می‌شود تا چندین ماه می‌تواند به حالت مخفی در بدن باقی بماند بدون اینکه چیزی در آزمایش مشخص شود به چنین حالتی دوره پنجره‌ای می‌گویند.​

آزمایش های HIV می‌توانند تنها وضعیت حدود 3 تا 6 ماه قبل فرد را نشان بدهند و در صورت انجام رفتار پر خطر قبل از آزمایش، مثلا یک روز قبل از آزمایش معمولا هیچ چیزی در آزمایش مشخص نمی‌شود و نتیجه آزمایش منفی کاذب خواهد بود. به همین دلیل برای اینکه خیال‌تان راحت شود باید به شناخت کافی از فرد برسید و تحقیقات لازم را در رابطه با پیشینه فرد انجام بدهید.​

علاوه بر آزمایش‌های پیش از ازدواج، یک کلاس آموزش‌های جنسی زناشویی برای همسران برگزار می‌شود، که در برخی از مراکز به‌صورت تفکیک شده و در مراکزی به‌صورت مختلط این آموزش‌ها را در نیم ساعت به زوجین آموزش می‌دهند. اما آیا دختر و پسری که تاکنون رابطه جنسی نداشته‌اند با صرف نیم ساعت زمان همه اطلاعات را کسب می‌کنند؟ و آیا در چنین فضاهایی می‌توانند سوالات نادانسته خود را بپرسند؟ بهتر است در ارتباط با این آموزش‌های پیش از ادواج کلاس‌های مفید‌تری برای زوجین برگزار شود تا آن‌ها با آگاهی بیشتر وارد زندگی زناشویی خود شوند و در نتیجه اختلافات ناشی از مسائل جنسی در زندگی کاهش یابد.

 

 منبع: سلامانه